Plezier maken loont meer dan menigeen beseft!

Het maakt niet uit wat je tot nu toe ervaren hebt.
Het maakt niet uit wat je tot nu toe geloofd of gewantrouwd hebt.
Het waren allemaal onvermijdelijke en/of noodzakelijke ervaringen om ons bewust te maken van onze eigen impact in deze gebeurtenissen en/of ervaringen.
Alles verloopt op élk moment perfect volgens ko(s)misch plan, ja ook wanneer wij dat tijdelijk heel anders ervaren. ‘Het Leven’ is een win-win experiment waarin het ogenschijnlijk destructieve ook een constructieve functie heeft.
De keuze is aan ons om die win-win in alles en iedereen te willen ontdekken.

Elk moment is een gepast moment om in aanmerking te komen voor de meest fantastische, zalige win-win ervaringen die een mens zich maar kan bedenken.
Van zodra wij besluiten om een gewoonte te maken van de attitude:
‘plezier voor werk’ in plaats van ‘eerst werken en dan plezier’
activeren we een totaal ander ervaringsveld en/of leefwereld.
Plezier maken werkt onder andere geestverruimend waardoor we onze breincapaciteiten alsook ons volle talenten potentieel optimaler benutten. Hierdoor verloopt alles, ja echt alles, vlotter en efficiënter.

Toen ik anno 2020, na 16 jaar buitenlandse ervaring als Love-Laugh-Lifestyle promotor op het paradijselijke eiland Fuerteventura, terugkeerde naar mijn thuisland België, stond mijn win-win visie plots zwaar op de helling. Los van de gebruikelijke Belgische hectiek kwam er ook nog eens de lockdown impact bovenop. Mijn plannen om workshops en interactieve lezingen te geven diende ik tijdelijk op te bergen vanwege het verbod op fysieke evenementen.

Gelukkig ben ik een vrouw van 12 stielen en 13 gelukken waardoor ik, tot mijn eigen verbazing, in aanmerking kwam voor een commerciële job bij een juridische uitgeverij. Uiteraard bracht dat de nodige stress gerelateerde aanpassingsverschijnselen met zich mee.
Hierdoor zat ik tijdelijk ver buiten mijn comfortzone en dus ook tijdelijk buiten mijn geliefde ‘plezier voor werk’ modus.
Want…
Op deze werkplek werd de ‘eerst werken en dan plezier’ regel toegepast.
Of concreet: ‘eerst verkopen en dan plezier maken’.
Gelukkig werden we van overheidswege al snel verplicht om van thuis uit te werken waardoor ik mijn geliefde win-win formule op eigen wijze kon uittesten. En dat loonde… dat loonde steeds meer naarmate ik mijn leidinggevende er via mijn resultaten van kon overtuigen dat mijn, voor hen atypische, aanpak wel degelijk werkte. Ik werd anno 2021, als pre-digitale oma van het bedrijf, top-verkoopster van digitale tools waar ik medio 2020 slechts 0,0 kennis ter zake had.

Wat was nu mijn eenvoudige doch doeltreffende tactiek?
Voorafgaand aan elk verkoopgesprek opende ik de gegevensfiche van de klant of potentiële klant. Wanneer ik weerstand voelde en mijn vreugdegevoel (en bijgevolg ook mijn zelfvertrouwen) voelde dalen stelde ik het gesprek uit. Dan deed ik ofwel wat online opzoekwerk, ofwel ging ik in gedachten naar een eerder succesvol verlopen interactie, ofwel contacteerde ik in uiterste nood mijn coach voor een extra tip of aanmoediging.

En ja, soms ging ik gewoon totaal iets anders doen wat niets met mijn job te maken had om de belemmerende spanningsgraad te verlagen. Hierdoor werd ik vreugdevoller, zelfzekerder en rustiger. De moed en goesting om de gewenste resultaten te boeken werd er alleen maar groter door. En de resultaten logen er niet om.


Het zal voor sommige mensen gek klinken maar heel vaak wist ik vooraf reeds of ik de verkoop zou binnenhalen of niet. Des te meer plezier ik had in het ‘mogen deel uitmaken’ van het meest knotsgekke team waarmee ik ooit samenwerkte, des te vlotter mijn gesprekken verliepen en des te vaker ik verkocht.

Heb ik alles perfect volgens de regels van het bedrijf afgehandeld? Neen!
Heb ik mijn verantwoordelijkheid ontlopen door plezier voor werk te plaatsen? Absoluut niet!
Want tijdens het plezier maken is en blijft het mijn intentie om de volle verantwoordelijkheid en/of verantwoording te nemen in functie van de verhoopte resultaten.

Plezier maken = 100% verantwoording nemen!

Hoezo?
Wel, tijdens het plezier maken activeren we ons volle brein potentieel waardoor we sneller mogelijkheden zien én benutten. Gelijktijdig activeren we extra stoffen die onder andere ons zelfvertrouwen, onze verantwoordelijksheidszin, onze loyaliteit alsook onze pijn en emotie regulerende capaciteiten enz. verhogen.

Door plezier te beleven kunnen we op kortere tijd veel meer aan dan wanneer we ernstig, en ogenschijnlijk met meer kans op slagen, aan een taak of opdracht beginnen. Het win-win rijtje van ‘plezier-maken=record-voordelen-afdwingen’ stopt echt nooit.

Dus besloot ik medio anno 2022 om, intens DANKBAAR, de zekerheid van een job bij de juridische uitgeverij te ruilen voor het uitdagende van het zelfstandig ondernemerschap.
Mijn oer-lokroep, om actief bij te dragen aan een vreugdevol stemmende vredelievende wereld, werd dermate sterk waardoor zelfs dit ‘crazy-best-team-ever’ mij niet in huis kon houden. Still Love you guys!

Wil jij ook ontdekken hoe jij jouw volle potentieel kan ontdekken, activeren én concreet benutten?
Kom dan naar de wekelijkse plezante BAGAL win-win workout: zie Agenda
Of stuur een mailtje voor een traject op jouw/jullie maat, via de contactpagina: https://oriconet.com/contact/

Plezier én Succes gegarandeerd!

Voor nu en straks guitige groetjes van me

Gerda Maria Hendrickx
Love-Laugh-Lifestyle promotor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *