De kracht van de Herhaling

We hebben allemaal onze eigen specifieke gewoontes of automatismen qua denken en handelen.

Gewoontes waar we vaak pas bewust aandacht aan geven wanneer we met anderen in conflict komen.

Wanneer we een gewoonte of automatisme willen veranderen dan dienen we meermaals een nieuwe, meer gewenste, gedachtepiste te volgen of meermaals een bijhorende gewenste handeling uit te voeren.

We dienen de nieuwe gewenste gewoonte vaker te herhalen dan onze oude gewoontes om in ons brein de connecties van de oude ongewenste gewoonte te overschrijven. Pas wanneer de connecties van de oude gewoontes vervaagd zijn zullen we van de nieuwe gewenste aanpak een automatisme maken. Wat wil zeggen dat we in kritieke situaties in ons brein geen connecties meer maken naar de oude, conflict veroorzakende gewoontes waardoor we automatisch op onze meest geliefde wijze reageren.

Lachen is een absolute win-win actie!

Gelukkig beschikt élke mens over het vermogen om nieuwe gewoontes sneller te laten integreren in ons brein gerelateerd verwerkingssysteem. En dat vermogen wekken we op door te Lachen of door acties te ondernemen waarbij ons vreugdegevoel verhoogt.

Uiteraard dienen we het lachen en/of de bijhorende vreugdevol stemmende acties ook te herhalen om gewenste resultaten te blijven bekomen. Echter, de verbazingwekkend bevredigende resultaten zullen ons automatisch vrolijk stemmen waardoor Lachen en plezier maken onze primaire lonende gewoonte wordt.

Vanwege het gemak waarmee je de meest uiteenlopende situaties al lachend aankan neem je automatisch ook de verantwoordelijkheid op om op kritieke momenten oplossingsgericht te denken en handelen.

Ga dus slapen met de focus op hetgeen jou vrolijk stemt en sta pas op wanneer je spontaan kan glimlachen of lachen. Maak van dit ochtend en avond ritueel een gewoonte en je zal merken dat jouw brein tijdens de nacht al jouw zorgen heeft omgezet in oplossingsgerichte inzichten.

Gun jezelf ook vrolijk stemmende tussendoortjes waardoor je jouw dagtaak ook vlotter aankan.

Iedereen kan Lachen dus iedereen kan zichzelf het voordeel van een aangenaam leven gunnen.

Het is net door onvoldoende te Lachen en/of door onvoldoende plezier te maken dat we onszelf de moed en de kracht ontzeggen om eender welke uitdaging vlotter aan te kunnen.

Gun jezelf het voordeel van de Lach!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *