De impact van Vreugde

De impact van Vreugde

Zoals eerder vermeld, we zijn op élk moment zelf verantwoordelijk voor hetgeen zich afspeelt in onze leefwereld. Dat wil zeggen dat we ook zelf over de middelen beschikken om het karakteriële van onze leefwereld bij te sturen.

Anderen zijn nooit verantwoordelijk voor wat zich afspeelt in onze leefwereld. Zij zijn het gevolg van onze eigen bewuste en onbewuste keuzes. Zij reflecteren dus de som van onze innerlijke waarachtigheid. En geloof me, we maken nogal wat onbewuste keuzes waardoor het er op lijkt dat deze overtuiging niet klopt.

Let op, niet kiezen is ook een keuze maken. Wanneer we zelf geen duidelijke keuze maken dan volgen we automatisch de keuzestroom van de meerderheid.

Wanneer we niet beseffen hoe wij functioneren in het geheel dan maken we keuzes op basis van wat we via anderen of via eigen ervaringen hebben geleerd. Dan maken we keuzes op basis van hetgeen we met ons beperkt 5-zintuiglijk vermogen kunnen waarnemen of bevatten. Dit zal aanvankelijk onvermijdelijk tot ongewenste situaties leiden waarbij ons vreugdegevoel daalt. Waardoor we automatisch in een zijnstoestand terechtkomen waarbij we niet langer het volle potentieel van ons waarnemingsvermogen kunnen benutten.

Tijdens het glimlachen activeren we slapende hersendelen waardoor we ruimer kunnen waarnemen, bevatten en begrijpen. Ons lange termijn geheugen wordt aangewakkerd, ons vermogen tot geloven gaat automatisch verhogen. We activeren ons intern canabis systeem, we openen onze interne apotheek met anti-depresiva enz.

Kortom… wat we ook ervaren of waarnemen in onze huidige leefwereld, het is het gevolg van onze eerdere zijnstoestanden. Van zodra we besluiten om consequent voor vreugdevol stemmende acties te kiezen zullen we onze leefwereld automatisch zien veranderen in een te gekke aangename wereld voor iedereen.

Het klinkt aanvankelijk te gek om waar te zijn, doch de talrijke lach experimenten hebben steeds opnieuw voor een duidelijk bevredigend bewijs gezorgd. Het lijkt te simpel om waar te zijn.

En toch… de oplossing voor al onze conflicten bevindt zich zowel letterlijk als figuurlijk pal onder onze neus.

Niet tevreden? Glimlach terug! Wordt vervolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *